جرم مواد مخدر و مجازات آن

مواد مخدر

مواد مخدر به ترکیبات شیمیایی گفته میشود که مصرف آنها باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در سیستم عصبی میگردد. این مواد علاوه بر اعتیاد آور بودن لذت آور نیز میباشد و موجب سرخوشی، تغییرات مربوط به هوشیاری، وابستگی، تسکین درد و ایجاد حالت کسلی و نئشگی میگردد.

استفاده از این مواد در دوزهای بالا عوارض بسیار شدیدی داشته و در عملکرد مغز اختلالات فراوانی ایجاد میکند. تا جایی که در بسیاری از موارد وقوع جرایم دیگر نظیر تجاوز، سرقت، ضرب و شتم، توهین و فحاشی، قتل و غیره از اعتیاد مرتکب سرچشمه میگیرد. مصرف مواد مخدر حتی میتواند تاثیرات منفی شدیدتری نسبت به مصرف مشروبات الکلی داشته باشد. به همین دلیل همواره توصیه می گردد از مصرف این مواد اعتیادآور به شدت اجتناب نمایید.

انواع مواد مخدر

مواد مخدر در واقع به دو نوع کلی مواد سنتی و مواد صنعتی تقسیم میگردد.

مواد سنتی نظیر تریاک، شیره تریاک، حشیش، هروئین، ماری‌جوانا، ناس، ماشروم و قارچ و … میباشد.

مواد صنعتی نیز همچون شیشه، کراک، ال‌اس‌دی، متادون، ترامادول،ریتالین، کوکادین، مورفین، دزومورفین، قرص اکس یا اکستازی، استروئید، قرص b2 و … میباشد.

در زیر به توضیح قانون مربوط به این جرم و مجازات حمل مواد سنتی و صنعتی میپردازیم.

قانون جدید مجازات حمل مواد مخدر در سال 1403

مجازات مواد مخدر در سال 1403 بسته به نوع کلی مواد اعم از سنتی و یا صنعتی که در بالا ذکر گردید متفاوت میباشد که در زیر به توضیح آن میپردازیم.

مجازات حمل و نگهداری مواد مخدر سنتی

طبق قانون مجازات مواد مخدر سنتی بسته به میزان مواد موضوع جرم شامل موارد زیر میشود.

حمل و نگهداری مواد مخدر تا پنجاه گرم

مجازات آن وفق بند 1 ماده 5 قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر اصلاحی سال 1399 فاقد مجازات حبس بوده و تا پنج میلیون ریال جریمه نقدی و تا 50 ضربه شلاق میباشد.

حمل و نگهداری مواد مخدر بیش از پنجاه گرم تا پانصد گرم

بر اساس بند 2 ماده 5 قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد اصلاحی سال 99 این میزان نیز فاقد مجازات حبس میباشد.

مجازات آن نیز سی (30.000.000) تا نود (90.000.000) میلیون ریال جزای نقدی و ده تا هفتاد وچهار ضربه شلاق میباشد.

حمل و نگهداری مواد مخدر بیش از پانصد گرم تا پنج کیلو گرم

مجازات آن مطابق با بند 3 ماده 5 قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر اصلاحی سال 1399، چهل تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و دو تا پنج سال حبس بوده و هشتاد (80.000.000) تا سیصد (300.000.000) میلیون ریال جریمه نقدی دارد.

حمل و نگهداری مواد مخدر بیش از پنج کیلو گرم تا بیست کیلوگرم

مجازات آن طبق بند 4 ماده 5 قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر اصلاحی سال 99، صد (100.000.000) تا سیصد (300.000.000) میلیون ریال جزای نقدی و پنجاه تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و پنج تا ده سال حبس است.

مضافا در صورت تکرار برای بار دوم علاوه بر مجازاتهای مذکور، به جای جریمه مصادره اموال ناشی از همان جرم، و برای بار سوم اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم میباشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا